Om bredbandstelefoni

Telia vill fortsätta hålla dig uppkopplad Telia ser över sina tjänster och kommer att byta till modern och framtidssäker teknik i föreningens område. Från och med den 31 oktober 2022 byter Telia ut sin bredbandstelefoni kallad Voice over IP, till hemtelefoni via mobilnätet. Det här påverkar bara ett fåtal av hushållen i området, dvs de som antingen har aktiverat sin bredbandstelefoni efter 31 oktober 2022 eller som använder en telefoniadapter.

Det här händer framöver Hushåll behöver inte göra något just nu. De hushåll som behöver byta sin utrustning kommer att kontaktas av Telia med mer information.

Hushåll som beställer telefoni kommer från och med 31 oktober 2022 att erbjudas den nya lösningen hemtelefoni via mobilnätet. Hushåll som nu använder sig av bredbandstelefoni med tilgin-adapter kommer att behöva byta till hemtelefoni via mobilnätet före slutet av år 2023. Telia kommer, i god tid före bytet, att skicka ut information om förändringen.

Kontakta Telia för information och hjälp Vid frågor eller beställning av ny tjänst kan hushåll kontakta Telias kundtjänst på 020-30 00 60 vardagar kl. 09.00­–14.00.