Kortfattad info från FIBISOX årsstämma

Ett välbesökt årsmöte som hölls i Kungsäters Bygdegård. Mötet inleddes med information om året som gått och avslutades med årsstämma.

Verksamhetsberättelse från det gångna året föredrogs.
Styrelsen har under året fokuserat på tecknande av medlemmarnas fastighetsanslutningsavtal, markupplåtelseavtal från markägare där fiberdragning är planerad samt att ta fram underlag för anbud/upphandling av byggnation av föreningens fibernät. Även upphandling och val av entreprenör för byggnation av fibernätet gjord. Entreprenören TEGAB är de som kommer att genomföra detta. Delvis tillsammans med Varbergsortens Elkraft genom ett samarbetsavtal då ca en tredjedel av planerat fibernät kan samförläggas med elnät.

Verksamhetsplan med budget och likviditetsplan för kommande år presenterades.
Projektstart av byggnation av fibernätet. Planerat att byggas i preliminärt 7 arbetsområden etappvis. Byggstart under augusti/september månad i år och planerat färdigställande under tidigt 2020 om allt går som planerat. Prioritering på de områden inom vår förening där telenätet upphör nu i höst inom vår förenings område. Första området blir sträckningen Broby- Töllebäck/Skogsbacka därefter Broby- Liom/Fävren följt av ett område kring Strömmared. För övriga områden är ej inbördes turordning fastställd ännu. Inför byggstart inom ett arbetsområde inbjuds berörda medlemmar till möte för specifik information om just vad som är aktuellt i just deras område. Presentation av entreprenören TEGAB och Varbergsortens Elkraft samt kort information från dem. Info om medlemsavgifter (oförändrad för 2018) och hur anslutningsavgiften kommer att delfaktureras under byggnationen av fibernätet.

Info om anslutning och arbete på egen tomtmark som ingår i tjänsten som föreningen erbjuder. Enklast/kortast väg till byggnads utsida ingår i anslutningsavgift. Arbete därutöver görs på egen hand eller köps till. Mer om detta vid möten inför byggstart inom respektive delområden. Kort info om fastighetanslutningsavtal, markupplåtelseavtal samt en genomgång av överlåtelseavtal som är aktuellt vid en förändring av ägarskap av en fastighet som är ansluten/berörd av föreningens fibernät. Även kort info om vad man göra när telestationer stängs ner i höst i avvaktan på byggnation av fibernätet.

Informationsdelen av mötet avslutades med en genomgång av den stadgerevision som behövs av våra föreningsstadgar då lagen för ekonomiska föreningar har moderniserats.

Årsmötet avslutades med föreningsstämma med avhandling av punkter enligt stadgeenlig dagordning utsänd i samband med kallelse till årsmötet. Se stämmoprotokoll på hemsidan under Dokument/Föreningens dokument/Protokoll från stämma 2018.