Kostnad för fiber som inte används

Fastighetsägare som funderar på medlemskap i föreningen undrar om de kan ha fiber dragen till fastigheten utan att ansluta den. De vet inte när de vill ansluta sig till nätet, men vill vara med från början och dra nytta av stöd och bidrag för att få lägsta kostnad för investeringen. De undrar vad månads/årskostnaden i fortsättningen kommer att bli för dem.

Dessa fastighetsägare måste också bli medlemmar i föreningen och också gemensamt bidra till underhållet av nätet. Det innebär att de måste betala en årlig medlemsavgift vars storlek bestäms på ett årsmöte. Den är f n 200:-. De måste också betala en avgift för underhållet av nätet och storleken på den avgiften vet vi inte ännu, men erfarenheter från andra föreningar pekar på c:a 50:-/månad.

Översyn av avgifter pågår för att se om det går att hitta modeller för och bra argument till lägre avgifter för passiva/oanslutna fastigheter. Prenumerera på våra nyhetsinlägg eller titta in på hemsidan senast i månadsskiftet februari/mars så du inte missar information!