Anmäl oanslutna fastigheter före halvårsskiftet!

Vid halvårsskiftet höjs avgiften för att bli medlem i fiberföreningen FIBISOX med 3000kr. Vill man bli medlem kostar det innan dess 400kr att bli medlem men 3400kr efter halvårsskiftet (enligt årsmötesbeslut). För varje fastighet tillkommer en insats på 100kr tills vidare.

Har du en fastighet som inte är anmäld för fiberanslutning så kommer du senare inte heller att kunna ta del av de bidrag och subventioner som kommer anmälda fastigheter till del. I praktiken betyder det att fiberanslutningen aldrig kommer att bli billigare än om man anmäler fastigheten nu.

Vi ser därför gärna att du som fastighetsägare vars fastighet inte är anmäld skickar in en ansökan via hemsidan. Efter halvårsskiftet sker ingen aktiv medlemsrekrytering och föreningen kommer därefter inte att ta in några nya medlemmar annat än vid enskilda fasta tidpunkter, kanske någon gång per år.

Anledningen till detta är att föreningen nu går över i en upphandlings- och projekteringsfas och upphandlingen baseras på anmälda fastigheter. Vill man dra full nytta av bidrag och samordningsfördelar så se till att fastigheten är anmäld nu!

Kan man ansluta sig senare? Det finns i praktiken inget som hindrar att man ansluter sig senare. Men, en sen anslutning innebär att man går miste om bidrag. Dessutom får man själv ta kostnaden för att entrepenadmaskiner skall köras ut och fibersvetsarna med sin specialutrustning skall komma ut enbart för enstaka anslutningar. Slutpriset hamnar gissningsvis på runt 40 000-50000 kr. Skulle förhållandena till fastigheten vara dåliga/ långa avstånd blir det ännu dyrare. Vi uppmanar alla som har ett intresse av fiber att anmäla sig nu för det blir inte billigare senare, det blir mycket dyrare.

Vi har full förståelse för att man trots allt inte vill ha sin fastighet ansluten men det är viktigt att man känner till ovanstående redan innan höjningen till halvårsskiftet. Man får inte bli förvånad om det blir mycket dyrare i ett senare skede!

Behöver du hjälp med att anmäla dig, så fråga din granne eller ta kontakt med någon av oss i styrelsen, se fliken Kontaktpersoner.

Anmäl dig som medlem tillsammans med din fastighet nu!